Ivoorkust - Reisverslag uit Abidjan, Ivoorkust van Sanuelya Loenhout - WaarBenJij.nu Ivoorkust - Reisverslag uit Abidjan, Ivoorkust van Sanuelya Loenhout - WaarBenJij.nu

Ivoorkust

Door: Sanuelya

Blijf op de hoogte en volg Sanuelya

26 December 2012 | Ivoorkust, Abidjan

Een paar dagen in Ivoorkust geweest en dat was dan ook wel genoeg... Het eerste land dat ik niet echt leuk vond... De mensen zijn zo anders hier. Ontzettend opdringerige vrouwen met verkopen van eten, je moet je de weg banen door de mensen massa die zich met grote schalen op hun hoofden rond onze truck verzamelen. De mannen sissen je de hele da na, en als je in de Bush Bush naar de toilet wilt, moet e oppasse dat er nie eentje achter je aanloopt. Nie heel relaxt...

De hoofdstad Yamoussoukro was niet echt boeiend. Wel en hele grote replica van de Sint-Pieter van de buitenkant gezien, maar verder geen leuke stad. Abidjan, waar we nu voor de 2e nacht zijn, is een ontzettend chaotische grote stad aan de kust. Een ramp om met de truck doorheen te rijden. We zijn dan ook iet meer de stad in geweest om rond te lopen, dat half uurtje voor lunch was genoeg. De plek aan het de kust waar we zijn is we prima. We hebben zelfs de zwembad :) het was even zoeken naar een plek was we mochten kamperen, maar prima plekkie! An het strand en een zwembad en da is ee nodig ook! Ontzettend benauwd hier, je zweet al van het niets doen.

Gister voor kerst gingen 2 mannen van onze groep een varken voor aan het spit uitzoeken. Ze dachten naar een slager te gaan, bleek het een boerderij te zijn waar je zelf je varken levend moest uitzoeken... Al niet echt mijn ding... Helemaal niet toen ik hoorde dat die farmer het varken met een houten paal probeerde dood te knuppelen wat veels te lang duurde. En toen ze dachten dat ie dood was, achterin de taxi gelegd op weg naar de slager om ingewanden te verwijderen, ie na 20 minuten achter in de taxi naar de slager nog steeds leefde... Heb er geen hap van gegeten, het idee alleen al, ieh... Waarschijnlijk gaat het met meer dieren hier zo, beetje anders dan bij ons...

Vanacht midden in de nacht wakker geworden van een groep van ee stuk of 7 militairen die bij onze truck waren. Ze kwamen ook naar ons tentenkamp... In vol ornaad en bepakt met grote gewen etc... Niet fijn wal helemaal niet omdat onze goed Frans sprekende mensen ergens in ee hutje zaten en onze chauffeur niet wist welke. Na controle van de truck zagen ze een cammouflage shirt en een broek van 2 v,an onze mannen. Ze waren bang dat wij gee toeristen waren. Taalprobleem vonden ze ook niet zo leuk... Onze chauffeur was buiten met de Security man en probeerden het uit te leggen. Chauffeur en een va onze mannen moesten mee voor verdere controle Naar de basis... Geen leuke nacht en vreemd allemaal...

Gelukkig verlaten we Ivoorkust vanmiddag, op weg nar Ghana. Ik moe uiterlijk de 27 Ghana binnen zijn, anders verloopt mij visum net als van 2 anderen. Dus gelukkig gaan we vandaag :) voor 2 anderen is het afwachten of ze Ghana binnenkomen, hun visum is al een paar dagen verlopen... Ben benieuwd... Op naar Ghana, de verhalen over Ghana zijn iig een stuk beter ;)

• 26 December 2012 - 11:39

Inez:

Dag San,
    Fijn te horen dat je uit de Ivoor kust weg bent. Je voelt je er volgens mij helemaal niet meer veilig. Gelukkig dat jullie nu naar Ghana gaan, en dat je visum dus weer geldig is.
    Voor allen die met je meereizen goed kerstfeest en een heel goede en veilige trip. Inez.

• 26 December 2012 - 12:23

Hannie Venus:

Ik hoop dat je je in Ghana prettiger voelt. Voor allemaal fijne Kest en een gezellige jaarwisseling.

• 26 December 2012 - 12:58

Willij:

Op naar Ghana & snel achter je laten lieverd xxx

• 28 December 2012 - 17:30

Frank Je Vader:

oh san wat spannend allemaal. ik hoop maar dat het in ghana allemaal een beetje gezelliger envooral relaxter zal zijn. al vast een goede en gezellige jaarwisseling.
    zal wel heel appart zijn, maar waarschijnlijk ook heel leuk .
    geniet er nog van.
    liefs pa

• 31 December 2012 - 17:36

Annie:

Hmm.. klinkt niet echt heel leuk nee!! GADVER, van die militairen in vol ornaat.. lefchick dat je er mooi zit! Maar ik hoop dat Ghana een stuk leuker is :-) Dikke kus!

• 09 Januari 2013 - 20:29

Karlien:

Heeij,

Leuke verhalen allemaal hoor! Ik lees lekker mee. Ivoorkust schrap ik meteen van mijn lijstje van landen die ik nog wil bereizen. Veel plezier in Ghana!

grtjes
    Karlien

• 10 Januari 2013 - 20:47

Henk Zweers:

Hoi Sanuelya, zit een beetje te lezen in je verslagen. Leest als een trein. Wat een reis. Geweldig. Blijf genieten. Bye

• 14 Januari 2013 - 18:46

Annie:

Tijd voor een nieuw verhaaltje!!!

• 14 Januari 2013 - 18:46

Annie:

Tijd voor een nieuw verhaaltje!!!