Let's go!!
Door: Sanuelya
Blijf op de hoogte en volg Sanuelya
15 November 2012 | Marokko, Rabat
Vluchtten Amsterdam - Londen en volgende dag Londen - Gibraltar waren prima. Dagje door Gibraltar geslenterd voordat het grote Trans Africa avontuur begon! Op naar de ontmoeting met de rest van de groep, wat nog een grote verassing was!
Donderdag morgen vroeg naar Gib airport om de rest te ontmoeten die zouden landen. Drew, de chauffeur uit zuid-Afrika was er al met de truck en zijn vriendin die mee reist. Prima koppel! Verder bestaat de groep 11 andere mensen. Wat oudere groep dan ik dacht, ik ben zelfs de jongste, maar het zijn allemaal hele leuke mensen! En kan het eigenlijk met iedereen vinden :)
Reece (Australië, 29), Martine (Engeland, 33), Tammy (USA/Hong Kong, 37), Nicola (Engeland, 40), Luciano (Italië, 48), Australisch koppel Tim & Sharyn, Allen (nieuw-Zeeland, 59), Dave (Engeland, 59), Peter (zuid-Afrika/Engeland, 66).
Na de ontmoeting in Gibraltar eerst naar een camping in valdevaqueros, Spanje voor een paar nachten. Drew, onze chauffeur, was de enige die een visum nodig had voor Marokko. En zijn paspoort was al f onderweg vanuit zuid-Afrika. Dus helaas, nog niet over kunnen steken naar Afrika. Maar 3 dagen later, eindelijk de boot genomen naar Marokko!
In Marokko zijn we eerst naar chefchaouen geweest. Geweldig mooi plaatsje, prachtige medina met leuke kleine blauwe straatjes! Na Chefchaouen naar Rabat voor het regelen van onze visa. In Marokko meten we visa regelen voor Mauritanië, Guinee en Ivoorkust. En dat kan even duren ;) want op dag 1 in rabat, was het n nationale feestdag, dus geen ambassades open. de volgende dag gelukkig de Paspoorten op de Guinee ambassade gedropt. rabat is de hoofdstad, maar niet super groot. groot genoeg om wat dagen n door gebracht te hebben, maar niet heel bijzonder.
De dagen rond Rabat deden we n bushcamp. Dus van de weg af en ergens in het bos of in de duinen kamperen. Heerlijk kampvuurtje en popcorn maken op de kolen :) en Hoe leuk is het wakker worden om tijdens je ontbijtje een herder met n kudde schapen voorbij te zien lopen. Of een groepje koeien en geiten. Nadeel van bushcamp is, je kan vast komen van te zitten met de truck. Vooral met dat bakbeest waar wij in rijden. Dus dat is graven en duwen met z'n allen! En in de buurt wonende boeren komen telkens helpen, zo lief :) en toilet en douche is er natuurlijk niet. Dus ben inmiddels fan van babydoekjes ;)
na rabat doorgereden naar Fez. Leuk stadje met een super medina waar we 2 dagen heerlijk hebben rondgeslenterd! Terug naar Rabat onderweg de volumulis roman ruïnes bezocht bij meknez. De Guinee waren inmiddels geregeld en opgehaald! Op naar de ambassade v Ivoorkust! Hele dag op de ambassade gezeten, super vriendelijke mensen, maar traaaag... Allemaal op de foto, vingerprints en de hele ratteplan aan formulieren doornemen met n mannetje, Maar wel geregeld, 2 daagjes wachten en ophalen! Mauritanië hoefden we niet allemaal te komen .dus formulieren ingevuld en door drew gedumpt op de ambassade.
Omdat we Rabat wel gezien hadden zijn Reece en ik met de trein naar Casablanca gegaan. Casa heeft de 3e grootste moskee vd wereld, a big one! Op de centraal market kan je vis eten n heel bord vol voor 10 Dhr, ongeveer 1 euro! Heerlijke visjes, leuk tussen de locale op de markt :)
En voor iedereen die denkt dat het hier bloedje hete zomer is, in Marokko is het n ook winter! Sommige dagen kan je in t- shirtje rondlopen, maar 's avonds gaat m'n vest aan, brrr! Na een aantal dagen regen, stromende regen in de nacht, tentje opruimen in het washok vd camping in fez omdat het nog regende, ben ik blij dat het sinds casa eindelijk droog en wat warmer is! In de komende atlas mauntains kan het zeker nog koud zijn, maar daarna hopelijk warmer!!
Na Casablanca weer terug naar de inmiddels bekende ontmoetingsplek op de parkeerplaats van n grote supermarkt in Rabat. Ze kennen ons er inmiddels al ;) weer in Rabat was Mauritanië gestempeld en Ivoorkust konden we vandaag ophalen. Alles gefixt wat we in Marokko moesten doen! Op weg naar de atlas mauntains onze nieuwe passagiers, 2 zussen uit USA opgepikt in fez en nog n laatste dagje camping, voor weer een aantal nachtjes bushcamp! Ik neem nog n warme douche voordat we de bergen in gaan!! Ff doorbijten en dan naar Marrakech en de kustplaatsen voordat we naar Mauritanië gaan:)
16 November 2012 - 10:11
Joke Keyzer:
Hoi San, ben er even voor gaan zitten hoor, wat een lap tekst. Maar wat leuk allemaal. Ik blijf je volgen. Veel plezier in de Atlas Mountains. xx -
16 November 2012 - 11:59
Willij.:
Genieten om je verhaal te lezen lieverd,kijk uit naar meer.Heel veel liefs xxx -
16 November 2012 - 16:54
Abder :
Hey San, Je hebt het niet getroffen met het weer. Ik zei al tegen Wendy dat het behoorlijke regende de afgelopen week en dat je het qua weer niet getroffen hebt. Ik weet niet of je nog ene keer naar Casa gaat. Tip: bezoek dan Morocco Mall. Hoe lang blijf je nog in Marokko? Veel plezier nog. -
17 November 2012 - 12:57
Hannie En Paul:
Hoi San, Spannend allemaal. Heel leuk om je verslag te lezen. Veel plezier!!! -
17 November 2012 - 20:50
Sanuelya Van Loenhout:
Hey Abder! Het weer is niet geweldig nee, maar gelukkig heeft het alleen 's nachts een paar keer geregend en de 1e week wat overdag. Het wordt langzaam warmer hoe zuidelijker we gaan :) we blijven nog ongeveer 2 weken n Marokko. Super leuk tot nu toe! Vooral de rit vandaag door de atlas mountains was super mooi!! We gaan nog een paar dagen naar Marrakech, essaouira en ik denk ook ourzazate en agadir. Casa niet meer helaas, dus heb de Marokko mall gemist :s groetjes daar!! -
18 November 2012 - 15:26
Annie:
Yeeeh! de Kop is eraf! Nog maar heeeel veel weken te gaan.. haha. Ik hoop snel meer te lezen over je avonturen :-) kus -
23 November 2012 - 15:34
Willij:
Heel leuk om je te volgen schat xxx